ARDIÇ KATRANI SABUNU DENEYİMİMİ OBJEKTİF OLARAK PAYLAŞIYORUM.BÖLÜM 1:İLK DENEYİM
Dostlar bildiğiniz gibi saçlarımda ne kadar reklamlarda en övülen ilk akla gelen şampuanı kullansamda yıkandıktan 1-2 gün sonra kepek oluşumu vardı . Kepek sıkıntı yaratsa da yine de idare ediyordum.Ama son zamanlarda saçlarım kepekli iken özellikle atlet giyerken başlıklı spor kıyafeti giyerken başımdaki kepeğin saçımın arkasından sırtıma gelmesinden oluşan ve yürüyüş yaptıktan sonra terlemenin de etkisi ile özellikle sırt bölgesinde oluşan kızarıklık kaşıntı deri döküntüsü yaşıyordum.
Forumda paylaştım .Sevgili dostum mehmet.ar ın (Bu arada hemşehrim oluyormuş umarım bi ara görüşüz)
tavsiyesiyle internetten Adanadan%100 dogal Ardıç Katranı Sabunu sipariş ettim .Hemen kargoya vermişler.Ama kargo baya geç getirdi 5 gün sonra geldi .1 kg da 8 adet oluyor.163 tl (hatta bugün 1kg 159 tlye düşmüş)
Neyse esas konuya geçelim:
Sabunun odunsu bi kokusu var zeytinyağı ile yapılmış,pH derecesi çok iyi yıkanırken güzel köpürüyor saç diplerine masaj yaparak ve biraz bekleyerek duruladım .Bu arada su sıcaklığı 42 derece.çok sıcak su sevmiyorum.3 sefer bu işlemi tekrar ettim .Duşta güzelce durulamak gerekiyor kolay akıp gitmiyor. Bi tavsiye güzel kurulayın havlu kullanın .
Saçlarımı sertleştirdi ama güzel bir hissi var kokusu da hoşuma gitti.
2 gün önce gelmişti. Bakalım 2 gün içerisinde kepek oluşacak mı dedim .Kesinlikle önceki kadar kepek oluşumu gözlemlemedim.Çok hafif tek tük vardı ama önemsiz eser miktarda.Bugün yine tekrarladım .Duş sonrası hemen yazayım dedim. Güzel.Memnun kaldım.Tavsiye edermiyim ederim.Ortalama 2 hafta deneyeceğim.Sonucu 2. Bölümde yayınlayacağım.
Bu arada desteklemek için elena kardeşimin önerdiği Hindistan cevizi yağı (soğuk sıkım) bugün veya yarın elimde olacak .Gelince onu da paylaşacağım. Beni okuduğunuz için hepinize teşekkür ederim.