Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Kafamızda bitmeyen sorunlar (!)

SEDATCNC

Evin Büyüklerinden
💪Destekçi
Evin Durumu
Ev Sahibi
Dostlar saçlarımızda özellikle saç derimizden kaynaklı deri döküntüleri ve kepekle nasıl başediyorsunuz, başedebiliyormusunuz.Kepek şampuanları hakikaten kepeği kesmek şöyle dursun kepek için mi üretilmektedir.?(ADI ÜSTÜNDE KEPEK ŞAMPUANI MIDIR ? 🤭 🤭 🤭 ) Sürekli kepek olduğunda sırt bölgemizdeki bitmez kaşıntılar için ve kepek için kimyasal olmayan faydalı bulduğunuz kalıcı çözüm önerileriniz nedir? Yok efendim doktora git cildiyeye göster şampuanı değiştir gibi cevaplar zaten bende mevcut .Yeni önerilerinizi bekliyorum .Nedenleri ile birlikte tabiiki de.Buradaki çözüm önerilerinin çoğu katılımcıya yol gösterebileceğini düşünerek doğru ve kanıtlanmış önerileri yazmanız çok önemlidir.

Benzer Konular

Doğru Cevap
KEPEK İÇİN ARDIÇ KATRANI SABUNU DENEYİMLERİM 2.BOLÜM
Dostlar günaşırı denediğim bu sabun ile yaklaşık 10 gün içerisinde kepek oluşumum gözle görülür şekilde azalma başladı.
Bununla birlikte sipariş etmiş olduğum Hindistan cevizi yağını da extra bakım olarak uyguladım .Duştan önce masaj yaparak 30-35 dk bekledim .Kokusu çok hoş bu arada.Eller bile yumuşacık oluyor.Yıkandıktan sonra sonuç çok güzel.Uzun vadede daha iyi sonuçlar olacaktır.Her evde olması lazım olan bi ürün .Tavsiyeler için teşekkür ediyorum.
Akyol dostum forum baya derdime derman oldu. Sana da teşekkür ediyorum.
Artık başlığı çözüldü şeklinde yapabiliriz.
Umarım başkalarına da faydası olur.Şu önerim var.Saçınıza uygun ürünler kullanın kullanmadan önce mutlaka...
ardıç katranlı sabun deneyebilirsiniz
photo_2026-04-06_15-22-32.webp
An itibarıyle sabunlar kargodan elime ulaştı. 1KG da 8 Adet sabun bulunuyor dostlarım.

Oyla 0
Oyla 0
Oyla 0
ben daha farklı bir tavsiyede bulunayım. Hem kendimden hem de tanıdıklarımdan tecrübe edilmiş bir durum. eğer çok sıcak su ile ve çok sık saçlarınızı yıkarsanız ne kullanırsanız kullanın kepeği engelleyemezsiniz. öncelikle üşümeyeceğiniz bir ılıklıkta su ile saçlarınızı yıkayın. ben çözümü bu şekilde bebek şampuanı ile yapmıştım. bebek şampuanlarının ph değerleri yüksek olduğudan deriye zarar vermiyor.

Oyla 0
Ekran görüntüsü 2026-04-07 050321.webp

Hindistan cevizi yağı, yüksek oranda laurik asit ve orta zincirli yağ asitleri (MCT) içeren, cilt/saç nemlendirmeden metabolizma hızlandırmaya kadar pek çok alanda kullanılan çok yönlü doğal bir yağdır. Cilt bariyerini güçlendirir, saçları besler, makyajı temizler, ağız içindeki bakterileri azaltır ve yemeklerde sağlıklı bir yağ alternatifi olarak kullanılır.
Memorial Sağlık Grubu +2
Hindistan Cevizi Yağının Temel Faydaları:
  • Cilt Bakımı: Derinlemesine nemlendirir, egzamayı hafifletir ve antioksidan etkisiyle yaşlanma belirtilerini azaltır.
  • Saç Sağlığı: Saç tellerini besler, esnekliği artırarak kırılmaları önler ve kepek sorununu azaltır.
  • Ağız ve Diş Sağlığı
    :

"Oil pulling" (yağ çekme) yöntemiyle ağız kokusunu giderir, plak oluşumunu ve diş eti iltihaplarını azaltır.
    • Mutfak ve Beslenme: Metabolizmayı hızlandırıp tokluk hissi vererek kilo vermeye yardımcı olur, enerji seviyelerini artırır.
    • Doğal Bakım: Makyaj temizleyici olarak kullanılır ve antibakteriyel özellikleri sayesinde cilt yaralarının iyileşmesine yardımcı olabilir.
      Memorial Sağlık Grubu
Kullanım İpuçları:
  • Saf (Soğuk Sıkım) Yağ: Hem yiyecek hem de kozmetik amaçlı en sağlıklı formdur.
  • Cilt: Kuru bölgelere (dirsek, topuk) doğrudan uygulanabilir.
  • Saç: Maske olarak uygulanıp 30-60 dakika bekletildikten sonra yıkanabilir.
  • Ağız: Sabah aç karnına 1 yemek kaşığı yağı 10-15 dakika ağızda çalkalayıp tükürerek diş sağlığı desteklenebilir.
  • , Hindistan cevizi yağı, içeriğindeki laurik asit sayesinde nemlendirici, anti-inflamatuar ve antimikrobiyal özellikleriyle egzama kaynaklı kuruluk, kaşıntı ve iltihabı hafifletmeye yardımcı olabilir. Cilt bariyerini güçlendirir, enfeksiyon riskini düşürür.

Oyla 0
ben daha farklı bir tavsiyede bulunayım. Hem kendimden hem de tanıdıklarımdan tecrübe edilmiş bir durum. eğer çok sıcak su ile ve çok sık saçlarınızı yıkarsanız ne kullanırsanız kullanın kepeği engelleyemezsiniz. öncelikle üşümeyeceğiniz bir ılıklıkta su ile saçlarınızı yıkayın. ben çözümü bu şekilde bebek şampuanı ile yapmıştım. bebek şampuanlarının ph değerleri yüksek olduğudan deriye zarar vermiyor.
Öncelikle öneriniz için teşekkür ederim.Gerçekten bu doğru.Olması gerekenden fazla sıcak su saç derisini etkiler;tahriş yapar. İnsan vücudu sıcaklığı ortalama 36 derecedir.Ben 42 derecede yıkanıyorum. Sanıyorum ki bu yeterli bi derece. Bir müddet deneme sürecine gireceğim .Deneyimlerimi burdan ayrıntılı şekilde paylaşacağım.Bilginize....

Oyla 0
Burada bir hatırlatma yapmak istiyorum.Herkesin saç ve cilt tipi aynı değildir.Bu sebeple herkese iyi gelmeyebilir.Ben doğal ürünler olduğu için tıbbi araştırmalar sonucu bu ürünleri kendime faydalı bulduğum için denemeye karar verdim.Genel geçerliliği olan ürünlerdir.Kendinize uygun ürünler seçmelisiniz.Bİ tavsiye bi örnek içermemektedir.Forumda bilinçlenme amacıyla hazırlanmıştır.

Oyla 0
Sağlıklı saçlar için dengeli beslenme, doğru şampuan seçimi, aşırı ısıdan kaçınma ve düzenli nemlendirme esastır. Protein (yumurta, balık), demir, çinko ve biotin (kuruyemişler) ağırlıklı beslenmek saç köklerini güçlendirir. Saç tipine uygun yıkama sıklığı (genellikle 2-3 günde bir) ve düzenli saç kesimi (kırıklar için) saç sağlığını korur. [1, 2, 3, 4, 5, 6]
Saç Sağlığı İçin Temel İpuçları
  • Beslenme: A vitamini içeren havuç, ıspanak ve omega-3 açısından zengin balık/ceviz tüketin.
  • Temizleme: Saç derisindeki yağı dengelemek için saçı çok sık yıkamaktan kaçının.
  • Isı Kontrolü: Fön makinesi ve düzleştirici kullanımını azaltın, kullanmadan önce koruyucu serumlar sürün.
    • Nemlendirme: Doğal yağlar (argan, hint yağı) veya saç maskeleri ile nem dengesini koruyun.
    • Fiziksel Koruma: Islak saçları taramayın ve sıkı lastik tokalarla bağlamayın, bu kırılmalara neden olur.
    • Saç Derisi Masajı: Kan dolaşımını artırarak saç büyümesini desteklemek için doğal yağlarla saç derisine masaj yapın. [1, 2, 3, 4, 5, 6]

Saç sağlığı, köklerin beslenmesiyle başlar; bu nedenle dış bakımlar kadar içten gelen beslenme de önemlidir. [1]

Oyla 0
Ekran görüntüsü 2026-04-07 081306.webp
Siparişi 2 ye çıkardım ürün güzel. Satıcıda başka kaliteli ürünlerde bulunuyor.İnceledim. Trendyolda bu arada.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2026-04-07 080759.webp
    Ekran görüntüsü 2026-04-07 080759.webp
    13,4 KB · Görüntüleme: 88
Son düzenleme:
Oyla 0
ARDIÇ KATRANI SABUNU DENEYİMİMİ OBJEKTİF OLARAK PAYLAŞIYORUM.BÖLÜM 1:İLK DENEYİM

Dostlar bildiğiniz gibi saçlarımda ne kadar reklamlarda en övülen ilk akla gelen şampuanı kullansamda yıkandıktan 1-2 gün sonra kepek oluşumu vardı . Kepek sıkıntı yaratsa da yine de idare ediyordum.Ama son zamanlarda saçlarım kepekli iken özellikle atlet giyerken başlıklı spor kıyafeti giyerken başımdaki kepeğin saçımın arkasından sırtıma gelmesinden oluşan ve yürüyüş yaptıktan sonra terlemenin de etkisi ile özellikle sırt bölgesinde oluşan kızarıklık kaşıntı deri döküntüsü yaşıyordum.

Forumda paylaştım .Sevgili dostum mehmet.ar ın (Bu arada hemşehrim oluyormuş umarım bi ara görüşüz)

tavsiyesiyle internetten Adanadan%100 dogal Ardıç Katranı Sabunu sipariş ettim .Hemen kargoya vermişler.Ama kargo baya geç getirdi 5 gün sonra geldi .1 kg da 8 adet oluyor.163 tl (hatta bugün 1kg 159 tlye düşmüş)

Neyse esas konuya geçelim:

Sabunun odunsu bi kokusu var zeytinyağı ile yapılmış,pH derecesi çok iyi yıkanırken güzel köpürüyor saç diplerine masaj yaparak ve biraz bekleyerek duruladım .Bu arada su sıcaklığı 42 derece.çok sıcak su sevmiyorum.3 sefer bu işlemi tekrar ettim .Duşta güzelce durulamak gerekiyor kolay akıp gitmiyor. Bi tavsiye güzel kurulayın havlu kullanın .

Saçlarımı sertleştirdi ama güzel bir hissi var kokusu da hoşuma gitti.

2 gün önce gelmişti. Bakalım 2 gün içerisinde kepek oluşacak mı dedim .Kesinlikle önceki kadar kepek oluşumu gözlemlemedim.Çok hafif tek tük vardı ama önemsiz eser miktarda.Bugün yine tekrarladım .Duş sonrası hemen yazayım dedim. Güzel.Memnun kaldım.Tavsiye edermiyim ederim.Ortalama 2 hafta deneyeceğim.Sonucu 2. Bölümde yayınlayacağım.

Bu arada desteklemek için elena kardeşimin önerdiği Hindistan cevizi yağı (soğuk sıkım) bugün veya yarın elimde olacak .Gelince onu da paylaşacağım. Beni okuduğunuz için hepinize teşekkür ederim.

Oyla 0
Deneyimleriniz, ve sonuç paylaşmanız bizim için gerçekten paha biçilemez. Bu yazdıklarınız sadece şimdi değil ilerleyen süreçte onlarca insana yol gösterici olacaktır. Teşekkürler 🙏🏻
Olabildiğince doğal, objektif ve açıklayıcı herkesin anlayabieceği şekilde yazmaya çalışıyorum.İlerleyen süreçlerde bu ve bunun gibi paylaşımlarla tüm dostlarımın foruma desteğini bekliyorum.Bize bu fırsatı verdiğiniz için tüm forum adına asıl biz teşekkür ederiz .Varolun hep 🙏

Son düzenleme:
Oyla 0
ARDIÇ KATRANI SABUNU DENEYİMİMİ OBJEKTİF OLARAK PAYLAŞIYORUM.BÖLÜM 1:İLK DENEYİM

Dostlar bildiğiniz gibi saçlarımda ne kadar reklamlarda en övülen ilk akla gelen şampuanı kullansamda yıkandıktan 1-2 gün sonra kepek oluşumu vardı . Kepek sıkıntı yaratsa da yine de idare ediyordum.Ama son zamanlarda saçlarım kepekli iken özellikle atlet giyerken başlıklı spor kıyafeti giyerken başımdaki kepeğin saçımın arkasından sırtıma gelmesinden oluşan ve yürüyüş yaptıktan sonra terlemenin de etkisi ile özellikle sırt bölgesinde oluşan kızarıklık kaşıntı deri döküntüsü yaşıyordum.

Forumda paylaştım .Sevgili dostum mehmet.ar ın (Bu arada hemşehrim oluyormuş umarım bi ara görüşüz)

tavsiyesiyle internetten Adanadan%100 dogal Ardıç Katranı Sabunu sipariş ettim .Hemen kargoya vermişler.Ama kargo baya geç getirdi 5 gün sonra geldi .1 kg da 8 adet oluyor.163 tl (hatta bugün 1kg 159 tlye düşmüş)

Neyse esas konuya geçelim:

Sabunun odunsu bi kokusu var zeytinyağı ile yapılmış,pH derecesi çok iyi yıkanırken güzel köpürüyor saç diplerine masaj yaparak ve biraz bekleyerek duruladım .Bu arada su sıcaklığı 42 derece.çok sıcak su sevmiyorum.3 sefer bu işlemi tekrar ettim .Duşta güzelce durulamak gerekiyor kolay akıp gitmiyor. Bi tavsiye güzel kurulayın havlu kullanın .

Saçlarımı sertleştirdi ama güzel bir hissi var kokusu da hoşuma gitti.

2 gün önce gelmişti. Bakalım 2 gün içerisinde kepek oluşacak mı dedim .Kesinlikle önceki kadar kepek oluşumu gözlemlemedim.Çok hafif tek tük vardı ama önemsiz eser miktarda.Bugün yine tekrarladım .Duş sonrası hemen yazayım dedim. Güzel.Memnun kaldım.Tavsiye edermiyim ederim.Ortalama 2 hafta deneyeceğim.Sonucu 2. Bölümde yayınlayacağım.

Bu arada desteklemek için elena kardeşimin önerdiği Hindistan cevizi yağı (soğuk sıkım) bugün veya yarın elimde olacak .Gelince onu da paylaşacağım. Beni okuduğunuz için hepinize teşekkür ederim.
tekrar sıhhatler olsun faydasını görmenize sevindim

Oyla 0
photo_2026-04-08_18-51-23.webp
Dostlar diğer ürünlerimizde nihayet geldi.Bu ürünleri hem kendi adıma hemde sizlerin bilinçlenmesi adına alıyorum.Objektitf şekilde yorumlayacağımdan emin olablirsiniz.@elena dostumuzdan önerdiği kullanımı hakkında bilgi alabilirsek daha bilinçli kullanabiliriz.Kendisine teşekkür ediyoruz dönüş bekliyoruz.

Oyla 0
Ekli dosyayı görüntüle 561 Dostlar diğer ürünlerimizde nihayet geldi.Bu ürünleri hem kendi adıma hemde sizlerin bilinçlenmesi adına alıyorum.Objektitf şekilde yorumlayacağımdan emin olablirsiniz.@elena dostumuzdan önerdiği kullanımı hakkında bilgi alabilirsek daha bilinçli kullanabiliriz.Kendisine teşekkür ediyoruz dönüş bekliyoruz.
nick yanlış
görmeyebilir
@elena

Oyla 0
Ben küçükken kafam da yumru yumru kabuklar vardı elimi saç derime götürür götürmez kabarık bir kabuk oynardım kanardı sonra doktora gittik bir şekilde attı o kabuklar ama yerine bu yaşıma kadar bolca kepek bıraktı. Bırakın saçımı kaşlarım bile pul pul :( o kadar nemlendirici sürmeme rağmen işin içinden çıkamadım.

Oyla 0
Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 2.195
Geri