Leila
Evin Müdavimi
- Evin Durumu
- Kiracı
Herkesin bir damak tadı vardır. Genel olarak sağlıklı ve tok tutucu kahvaltı isteyenlere basit kahvaltı önerisi paylaşıyorum.
Özellikle iş veya bunun gibi bir yere giderken evde kahvaltı yapmak çok vakit alıyor. Bu gibi durumlarla karşılaşanlar için hızlı pratik ve doyurucu:
2 yumurta
1 salatalık
1 domates
Biraz maydanoz
Siyah ve yeşil zeytin (5-10 tane)
3-4 dilim doğranmış şekilde beyaz peynir
1 adet Avokado
1 dilim ekşi maya ekmek
(Ek olarak burada önceden kalmış 1 dilim kuru et var. Bitmesi için ekledim)
Sabah uyanınca yumurtalar haşlanıyor. Diğer malzemeleri de hızlıca doğrayıp saklama kabına koyuyorm. Yumurtaları soymadan peçeteye sarıyorum. İşyerine gelince soyup hepsini tabağa koyuyorum.
Afiyet olsun.
Öğün olarak fazla gözükebilir:
Salatalık tamamen su
Yumurta tok tutucu fsktör
avokado tok tutucu ve sağlıklı
Ekşi maya eklemek ise beyaz ekmeğe göre daha sağlıklı. Ayrıca ekşi maya ekmek, beyaza göre kan şekerini çok çıkarmaz.
Sabah 9 gibi yapılan Bu kahvaltı sizi akşam 5-6’ya kadar götürür. Eğer acıkır gibi olursanız arada 5-6 ceviz veya kuru meyve yiyebilirsiniz. Dileyen kuru meyveyi yoğurda küçük küçük doğrayıp yiyebilir.
Afiyet olsun.
Özellikle iş veya bunun gibi bir yere giderken evde kahvaltı yapmak çok vakit alıyor. Bu gibi durumlarla karşılaşanlar için hızlı pratik ve doyurucu:
2 yumurta
1 salatalık
1 domates
Biraz maydanoz
Siyah ve yeşil zeytin (5-10 tane)
3-4 dilim doğranmış şekilde beyaz peynir
1 adet Avokado
1 dilim ekşi maya ekmek
(Ek olarak burada önceden kalmış 1 dilim kuru et var. Bitmesi için ekledim)
Sabah uyanınca yumurtalar haşlanıyor. Diğer malzemeleri de hızlıca doğrayıp saklama kabına koyuyorm. Yumurtaları soymadan peçeteye sarıyorum. İşyerine gelince soyup hepsini tabağa koyuyorum.
Afiyet olsun.
Öğün olarak fazla gözükebilir:
Salatalık tamamen su
Yumurta tok tutucu fsktör
avokado tok tutucu ve sağlıklı
Ekşi maya eklemek ise beyaz ekmeğe göre daha sağlıklı. Ayrıca ekşi maya ekmek, beyaza göre kan şekerini çok çıkarmaz.
Sabah 9 gibi yapılan Bu kahvaltı sizi akşam 5-6’ya kadar götürür. Eğer acıkır gibi olursanız arada 5-6 ceviz veya kuru meyve yiyebilirsiniz. Dileyen kuru meyveyi yoğurda küçük küçük doğrayıp yiyebilir.
Afiyet olsun.