Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Tavsiye Tok tutan kahvaltı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Leila
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Leila

Evin Müdavimi
Evin Durumu
Kiracı
Herkesin bir damak tadı vardır. Genel olarak sağlıklı ve tok tutucu kahvaltı isteyenlere basit kahvaltı önerisi paylaşıyorum.

Özellikle iş veya bunun gibi bir yere giderken evde kahvaltı yapmak çok vakit alıyor. Bu gibi durumlarla karşılaşanlar için hızlı pratik ve doyurucu:

2 yumurta
1 salatalık
1 domates
Biraz maydanoz
Siyah ve yeşil zeytin (5-10 tane)
3-4 dilim doğranmış şekilde beyaz peynir
1 adet Avokado
1 dilim ekşi maya ekmek
(Ek olarak burada önceden kalmış 1 dilim kuru et var. Bitmesi için ekledim)

Sabah uyanınca yumurtalar haşlanıyor. Diğer malzemeleri de hızlıca doğrayıp saklama kabına koyuyorm. Yumurtaları soymadan peçeteye sarıyorum. İşyerine gelince soyup hepsini tabağa koyuyorum.
Afiyet olsun.

Öğün olarak fazla gözükebilir:
Salatalık tamamen su
Yumurta tok tutucu fsktör
avokado tok tutucu ve sağlıklı
Ekşi maya eklemek ise beyaz ekmeğe göre daha sağlıklı. Ayrıca ekşi maya ekmek, beyaza göre kan şekerini çok çıkarmaz.

Sabah 9 gibi yapılan Bu kahvaltı sizi akşam 5-6’ya kadar götürür. Eğer acıkır gibi olursanız arada 5-6 ceviz veya kuru meyve yiyebilirsiniz. Dileyen kuru meyveyi yoğurda küçük küçük doğrayıp yiyebilir.

Afiyet olsun.
2981FFCB-B6C0-41DD-BBF0-5259E5CC4125.webp

Benzer Konular

Herkesin bir damak tadı vardır. Genel olarak sağlıklı ve tok tutucu kahvaltı isteyenlere basit kahvaltı önerisi paylaşıyorum.

Özellikle iş veya bunun gibi bir yere giderken evde kahvaltı yapmak çok vakit alıyor. Bu gibi durumlarla karşılaşanlar için hızlı pratik ve doyurucu:

2 yumurta
1 salatalık
1 domates
Biraz maydanoz
Siyah ve yeşil zeytin (5-10 tane)
3-4 dilim doğranmış şekilde beyaz peynir
1 adet Avokado
1 dilim ekşi maya ekmek
(Ek olarak burada önceden kalmış 1 dilim kuru et var. Bitmesi için ekledim)

Sabah uyanınca yumurtalar haşlanıyor. Diğer malzemeleri de hızlıca doğrayıp saklama kabına koyuyorm. Yumurtaları soymadan peçeteye sarıyorum. İşyerine gelince soyup hepsini tabağa koyuyorum.
Afiyet olsun.

Öğün olarak fazla gözükebilir:
Salatalık tamamen su
Yumurta tok tutucu fsktör
avokado tok tutucu ve sağlıklı
Ekşi maya eklemek ise beyaz ekmeğe göre daha sağlıklı. Ayrıca ekşi maya ekmek, beyaza göre kan şekerini çok çıkarmaz.

Sabah 9 gibi yapılan Bu kahvaltı sizi akşam 5-6’ya kadar götürür. Eğer acıkır gibi olursanız arada 5-6 ceviz veya kuru meyve yiyebilirsiniz. Dileyen kuru meyveyi yoğurda küçük küçük doğrayıp yiyebilir.

Afiyet olsun.
Ekli dosyayı görüntüle 608
Ne kadar hoş bir kahvaltı menüsü paylaşmışsınız. Ben de genellikle kahvaltı tabağı hazırlayıp her gün kahvaltı tabağı tüketenlerdenim. Kesin de detaylı kahvaltı öyle masaya kurmuyorum bir kahvaltı tabağı hazırlarım bu kahvaltı tabağının içinde mutlaka haşlanmış ve ikiye bölünmüş yumurta olur. Yine aynı şekilde çeri domateslerim ve ince kesilmiş salatalıklar mutlaka olur. Buna ilaveten peynir çok güzel görünüyor ama bazen peynir koyuyorum bazen olmadığı zamanlarda avokado dilimliyorum. Yani enfes gözüküyor tabii kahvaltı tabağını olmazsa olmazlarından bir tanesi de zeytin ve ben de çok severim. Kahvaltı tabağı hazırlamak daha pratik ve görsel açıdan çok huzur verici geliyor bana. Tabii ki yanımda kahvemi alırım sabahları çay içmek gibi bir alışkanlığım yoktur. Özellikle çalışan ve belli bir zaman dilimini kahvaltıya ayırabilenler için ben de paylaşmak istedim nacizane. Çok güzel görünüyor afiyet olsun tavsiyeleriniz için de ayrıca teşekkürler..

bende en çok çayı severim. kahvaltıdan belli bir süre sonra kahvemi içerim.
En önemli detay BENCE: beyaz ekmeğüi hayatınızdan çıkarın

Roka, semizotu
1 yumurta
1 salatalık
yarım domates
100 gram incir reçeli :)
Karakılçık buğday ekmeği
2 siyah zeytin, 3 yeşil zeytin
Biraz van otlu peyniri
Biraz kaşar peyniri
Biraz taze beyaz inek peyniri
Biraz da Patates kızartması
2 bardak Çay

Resim harika görünüyor.. karnım acıktı valla ben bu öğünü akşam bile yerim ki çok yiyen biri değilim zaten.. Tok tutması da ayrı bir güzellik her gün motamot uygulayamam belki ama deneyeceğim mutlaka.

Roka, semizotu
1 yumurta
1 salatalık
yarım domates
Karakılçık buğday ekmeği
Biraz van otlu peyniri
Biraz kaşar peyniri
2 bardak Çay
reçel tercih etmem. birde otlu peynir ağır gelir. onun haricinde afiyet olsun :)

afiyet olsun arkadaşlar biz üşengeçlikten simit poğaça devam
Teşkür.
İşyerimde veriyorlar her öğün 20₺
Yoksa ben kendim hazırlayıp yemem.
Tekstil de iken haftada 3 gün
Sade Açma - çay

Haftada 3 gün
Ekmek arası kıvırcık, peynir
Çay devamke idi
reçel tercih etmem. birde otlu peynir ağır gelir. onun haricinde afiyet olsun :)
Teşkür.
Reçelden tadımlık yiyorum.
Otlu peynir ve diğer
peynirlerden dilim dilim yiyorum.

çay
Screenshot_20260411-093928_WhatsApp.webp

Son düzenleme:
Roka, semizotu
1 yumurta
1 salatalık
yarım domates
Karakılçık buğday ekmeği
Biraz van otlu peyniri
Biraz kaşar peyniri
2 bardak Çay
Sizin menu de harika. İncir reçeli özellikle. Buğday ekmeği de oldukça sağlıklı ve kalori açısından ideal. Patates kızartması hariç menünüz tam bana uygun..

Sizin menu de harika. İncir reçeli özellikle. Buğday ekmeği de oldukça sağlıklı ve kalori açısından ideal. Patates kızartması hariç menünüz tam bana uygun..
ekmeği halkekmekten kendim alıyorum
işyerindekiler sabah çavdar
öğlen beyaz alıyolar
haftada bir patates kızartması
sigara böreği
ıspanaklı börek
menemen
değişiyor.
ben dünkünü yazmıştım
ama peynirler , zeytinler, domates , salatalık fix

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1